Sok "salesguru" közt elvész a lényeg...

Mit csinálj, hogy növeld az értékesítést 1.- Vezess blogot

2015/06/04. - írta: BlackTriple

Elég régóta tudja mindenki, hogy léteznek blogok. Sokan úgy gondolják, hogy már el is járt felettük az idő. Szerintem nem! A technika gyorsan fejlődik, mindig kitalálnak valami újat, de az emberek szeretik használni a megszokott, bevált dolgokat is. Ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy már ma blogot indíts. Sok dologra jó egy blog lássunk ebből néhányat:

- ha értesz valamihez azt ne rejtsd véka alá! A blog tökéletesen alkalmas arra, hogy bemutasd mit is csinál a céged. Hogyan dolgozol, mi alapján választasz magadnak partnert, beszállítót. Milyen folyamatok zajlanak a háttérben egy megrendelés esetén. A tevékenységed bemutatása átláthatóvá teheti az ügyfelek számára, hogy milyen sok munka van a "termék" mögött. Ezáltal a szakmai hitelességedet is növelheted. Azt bárki mondhatja magáról, hogy: Professzionális kiszolgálás, magas szintű ügyfél elégedettség, stb. Fejtsd ki, hogy mit is jelent ez a te esetedben.

- a blogban sokkal közvetlenebbül szólhatsz az érdeklődőkhöz. Lehetőleg kerüld a szakzsargont, fogalmazz érthetően, hogy mindenki megérthesse. Ezáltal sokkal "emberibbé" válsz és elérhetőbbé. 

-  a blogra minden friss információt feltehetsz, naponta többször is információval láthatod el az érdeklődőket. Míg a honlapod általában statikus egy blog esetében már kommunikációt is indulhat. Sokkal könnyebben elérhetnek és kérdezhetnek, ami tovább erősíti a hitelességed. Azonnal reagálhatsz olyan hírekre, amik esetleg a Te iparágadat, piacodat érinti. Naprakész lehetsz.

- a blogot sokszor olyanok is olvassák, akik egyelőre nem gondolkoznak vásárláson, de ha eljön az idő te leszel az első aki az eszébe fog jutni. Lehet eladni nyomulva, folyamatosan nyomás alatt tartva az ügyfelet és lehet szakmai, érdekes anyagokkal, információkkal ellátni, vajon melyik a szimpatikusabb? 

- a blog segítségével irányíthatod az emberek gondolkodását. Sokan vannak sokfélét hisznek és ezáltal sokszor téves következtetéseket vonnak le. Egyszerű dolgod van. Mutasd meg nekik, hogy veled kapcsolatban hogyan gondolkodjanak.

 

folyt köv. :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eladhatsz.blog.hu/api/trackback/id/tr997516924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása