Sok "salesguru" közt elvész a lényeg...

Telefonos értékesítés-Emelkedj ki a tömegből

2015/05/18. - írta: BlackTriple

Az egyik legfontosabb pillanat a telefonálás során, amikor eléred a célszemélyt. Itt lehet nagyot hibázni. Szerintem az egyik legnagyobb gond, ha gépszerűen beolvasod az eléd tett szöveget. Egyébként is fennáll a veszélye, hogy nem te vagy az első aznap, aki valamilyen üzleti ajánlattal keresi meg és ha olyan leszel, mint a többiek...

Amikor telefonáltam két "sablon szövegem" volt, ami jól működött.

Az egyik: Üdvözlöm, jó napot kívánok XY vagyok a Z cégtől. Nem akarok pénzt kérni, nem akarok eladni semmit és nincs is szenzációs ajánlatom. A célom, hogy elvégezzem a munkámat amiért fizetnek :) vagyis egy bemutatkozó levelet küldjek. Segít nekem?

Általában ezt mondtam és az esetek többségében működött. Ezt sokféleképpen lehet variálni. 

A másik esetben egy kicsit felkészültebbnek kell lenni. Első lépés, hogy kiválasszunk egy területet. Mondjuk befektetési szolgáltatást értékesítünk és úgy gondoljuk, hogy az autógumis cégeket fogjuk hívni. Keresünk egy szakmai kérdést, amire tudni fogják a választ. 

példa: Üdvözlöm, jó napot kívánok XY vagyok a Z cégtől. Nem akarok pénzt kérni, nem akarok eladni semmit és nincs is szenzációs ajánlatom. A célom, hogy elvégezzem a munkámat amiért fizetnek :) vagyis egy bemutatkozó levelet küldjek. De még előtte szeretnék kérdezni valamit autógumival kapcsolatban. Nem tudom eldönteni, hogy érdemes-e külön téli illetve nyári gumit használni vagy inkább vegyek négy évszakosat?

Megfogsz lepődni, milyen segítőkészek lesznek és mivel az ő területük ezért nagyon komfortosan fogják érezni magukat! Ezt követően már könnyebben  tovább tudsz lépni. Ez nagyon sok területen működik! Viszont soha ne kérdezz olyat, amiről fogalmad sincs!

Innen folytatjuk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eladhatsz.blog.hu/api/trackback/id/tr407469272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása