Sok "salesguru" közt elvész a lényeg...

Jó értékesítő vagy?

2015/05/04. - írta: BlackTriple

Mi kell hozzá? Rátermettség, akarat, elszántság, kitartás? Nézzünk egy állás lehetőséget.

Egy mai hirdetésből ollóztam, amit egy autós cég adott fel :)

Elvárások:

  • B kategóriás jogosítvány, rutinos vezetés
  • ügyfél centrikus szemléletmód
  • értékesítés területén szerzett gyakorlat
  • képesség önálló munkavégzésre és csapatmunkára
  • felelősségteljes munkavégzés

Valóban ennyi kell? Egyesével kilehetne vesézni a sorokat és fogást találni rajtuk. Szerintem ezért tart itt ez a szakma. Csak egy sorral foglalkozok:

- értékesítés területén szerzett gyakorlat

Milyen értékesítés terén? Egy értékesítő, akkor lesz igazán jó a szakmájában, ha specializálódik. Lehet valakinek 10 éves tapasztalata banki területen egyáltalán nem biztos, hogy megfelel egy autókereskedésben. 

Az értékesítőknek nincs iskola. Értekesítő Egyetem :) pedig ez a szakma is gyorsan változik. Úgy változik a szakma, ahogy a vásárlói igények változnak. Az ügyfél igényeket pedig nagyon sok minden befolyásolja. PR kommunikáció, marketing, technikai fejlődés, értékesítési csatornák működése stb. Azt kell mondjam, hogy fénysebességgel kell alkalmazkodni az igényekhez és változtatni az értékesítési stíluson. Ami pár éve megfelelő volt az ma sok esetben semmit sem ér.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eladhatsz.blog.hu/api/trackback/id/tr707428562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása