Sok "salesguru" közt elvész a lényeg...

Értékesítés = Eladás?

2015/04/29. - írta: BlackTriple

Értékesítés. Mi jut először mindenkinek az eszébe? Eladni mindent, amit lehet? Általában igen. Értékesítés=Eladás?

Vajon valóban erről szól ez a szakma? Így kell megközelíteni a XXI. században? Talán érdemes visszakanyarodni pár évezredet és átismételni honnan, miért is kezdődött el a különböző javak cseréje. Egyszerűnek tűnik a képlet. Valakinek szüksége volt valamire és azt úgy szerezhette meg, ha adott érte valami olyat, amire a másiknak volt szüksége. Egyszerűen arról van szó, hogy kielégítették a szükségleteiket.

Persze voltak, akik rájöttek arra, hogyha valamiből több van, nekik, akkor azt szintén odaadhatják olyanoknak akiknek nincs, de kell vagy kellhet nekik. Ez nem azt jelentette, hogy olyat kaptak, amire nekik is szükségük volt. Az így felhalmozódott javakon hamar túl kellett adni ellenkező esetben rajta maradhatott. Valószínűsíthetően ekkor már a gyors eladás volt a cél és nem az igények kielégítése. Valahol a szándék, cél megváltozásánál válhatott el az értékesítés és az eladás.

Vajon ma a vállalkozások hány százaléka van tisztában azzal, hogy mi a különbség a két tevékenység között?

Vajon a vállalkozás vezetőinek hány százaléka van ezzel tisztában?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eladhatsz.blog.hu/api/trackback/id/tr447408178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása