Sok "salesguru" közt elvész a lényeg...

Történet: Ügyfél+én

2015/05/28. - írta: BlackTriple

Ez a bejegyzés más lesz, mint az eddigiek. Valamit nem igazán értek, és lehet, hogy valaki tud ebben segíteni. Maga a jelenség ismert, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen előfordulhat.

A minap történt: Megbeszélésünk volt egy ügyféllel. Az ügyfél azért jött el hozzánk, mert az egyik szerződött partnerünk két teljesen egyforma szerződést kötött vele és úgy döntöttem, hogy ennek utána járunk. Ugyanis semmi értelme nem volt kettőt kötni, mert egyel jobban járt volna az ügyfél. A termék lényegtelen, annyit érdemes tudni, hogy pénzügyi, befektetési területről van szó. Szóval eljött az ügyfél és elmondtuk neki, hogy mire való a termék és szerintünk elég egy, mert nincs értelme kettőt kötni. 

Az ügyfél megértette, rácsodálkozott, hogy milyen kevés információt kapott eddig és valóban nekünk van igazunk.

ITT JÖN A LÉNYEG!

Neki mégiscsak szüksége lenne a kettőre, mert már megbeszélte az ügynökkel és nem szeretné ha az ügynök kevesebb jutalékot kapna! Mondtam neki, számszerűsítve, hogy az általam felvázolt lehetőséggel élve 50%-ot megtakarít és a végeredmény ugyanaz összességében pedig sokkal jobban jár. Megint jött a válasz: Nem lehet, mert a tanácsadója megharagudna! Kérdeztem, mitől fél? 

VÁLASZ: Minden szerződést ő kötött és lehet, hogy nagyon megbosszulná, ha most nem azt a jutalékot kapná, amit megbeszéltek...

Kérdezem: Itt tartunk? Van olyan ügyfél, aki azért köt számára teljesen előnytelen szerződést, mert fél a pénzügyi tanácsadójától? Mi lesz még itt? Miért nem tisztítják meg a piacot???

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eladhatsz.blog.hu/api/trackback/id/tr517498252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása